Vinterlangdistanse!

Jeg har «lekt» litt med MapAnt og Purplepen og inntil videre laget tre lengre løyper på 12-14 km i nærområdet. Ikke la deg skremme av lengden, for nå i vinterperioden er det viktig med rolige langturer, og med et kart i hånden blir det ofte litt morsommere. Ta med drikke/energibar, for løpstiden i rolig tempo er ca 2,5 time.

Løypene følger ofte stier i terrenget, selvom ikke alle stier er med på MapAnt kartene. Noen steder er det nødvendig å løpe i terrenget, men det er ofte ganske lettløpt, og det er jo noe vi som o-løpere er vant til. Sålenge det er så lite snø, som det er nå, så er det heller ikke noe problem.

Det er ikke hengt ut poster, men det er valgt tydelige detaljer, som det skal være enkelt å finne.

Første løype ble prøveløpt siste helg, og det var utrolig fint. Flere steder løp vi over jordene, og vi kom til steder vi vanligvis ikke kommer. Løpye nr. to ble prøveløpt søndag 14. februar.

Du kan laste ned og printe ut kartene under. Det er en fordel å printe ut kartene i A3 format aht. lesbarhet. Alternativt på to A4 sider.

Løypa Vinterlang 1 har start og mål ved Kartverket. Løypa går forbi sykehuset ned til Eikli. Derfra over brua til Fengselet. Fortsetter så til Hvelven og sørover mot ridehallen. Derfra under E16 og inn på Prestemoen. Videre over Busundbrua og opp til Kartverksskogen med mål ved Kartverket. Løypa var ca 17 km iflg. GPS-klokke da den ble prøveløpt 7. februar.

Løypa Vinterlang 2 har start og mål ved Huhtamäki. Løypa følger sti langs Randselva og over jorder, forbi Austjord og videre langs vei til Hvalsmoen, der du skal løpe en liten runde innen det går oppover mot Aurenhaugen. Postene på Aurenhaugen er plassert på tydelige detaljer, og plassert nært inntil eller på sti flere steder. Downhillløp ned mot mål gjør det ekstra morsomt. Løypa ble kontrolløpt (og justert) søndag 14. februar. Løypa var ca 15,5 km og tar ca 2t45m i rolig tempo med gåing i alle motbakker. En del oppover mot Aurenhaugen! Litt mer snø (ca 10 cm) her enn på jordene ved Busund forrige helg. Da man tråkker gjennom skaren blir det etterhvert litt tungt, men det er god trening! Alle bekker er islagt, men pass deg for Randselva. «Høyvann» ved Randsbølga på Hvalsmoen betyr rundtveivalg.

Løypa Vinterlang 3 har start og mål ved Kalkverket (på vei mot Åsa). Du får en del høydemeter på denne turen, og er det fint vær, får du en flott tur med fantastisk utsikt. Du kommer bl.a. forbi Tiurtoppen og Djevlens punsjbolle. På et par strekk er det ingen stier på kartet, men de skal finnes i terrenget, som en del av et naturlig veivalg. Løypa ble kontrolløpt 7. mars. Den er 15,4 km og ikke helt flat, som man kan se på løypeprofilen under!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com