Trigpunktdugnaden

Dugnaden med rydding av trig-punkt i Ringerike fortsetter og skal fullføres i 2022

Ringerike O-lag (ROL) inngikk i 2021 en avtale med Kartverket om å rydde gamle trig-punkt i Ringerike kommune. ROL får kr. 700 pr. punkt og de som er med på dugnaden får en liten godtgjørelse til å dekke rydde-utstyr og noe bilkjøring. Dugnaden er med på å gjøre ROL sin økonomi god.

Totalt er det 239 punkter å rydde (ifølge siste kontroll) og i 2021 ble 168 punkter ryddet, dvs. at det gjenstår 71 punkter å rydde i 2022.
Kartoversikten med oversikt over alle punkter i Ringerike finner du på https://fastmerker.kartverket.no/#9/60.3638/10.0985.

Det har vært en fin vår så langt og noen medlemmer har allerede vært ute og ryddet totalt 22 punkter pr. 26.6.2022. Det gjenstår derfor 49 punkter som skal være ryddet innen 1. november 2022.

En av de som har vært ute med «vår-rydding» er Lars Berglund. Han forteller at det er ganske ufremkommelig i Brekkebygda pga. vindfall etter stormen i november 2021. Se bildet nedenfor hvor grusveien kan skimtes under grantrærne.

Alle punktene har fått sin rydde-ansvarlig, men om du gjerne vil være med på dugnaden så kan det være at noen kan avse et par punkter. Tilbakemelding fra flere er at dette er interessant og nyttig; interessant fordi man kommer til områder man ikke har vært i før og blir bedre kjent på Ringerike; nyttig fordi det er bra for turfolk som ikke lenger ser nedfalte og råtne tre-signaler og fastebolter som ikke er bra for mennesker og dyr.

Vi får nøkkel til noen av skogsbilveiene som er fysisk stengt med bom. Man kan derfor lettere komme til områder man ellers ikke ville reist til. Ellers er det selvfølgelig anbefalt å bruke sykkel (manuell eller elektrisk) på skogsbilveier.

Mange vil nok også dra alene, men det er viktig å tenke sikkerhet så gi beskjed om hvor dere drar. Sikkerhet er også viktig når man rydder punktet.

Den enkelte får legge opp strategien for sitt arbeid. Når man kommer til et punkt så tar man bilder av før-situasjonen; deretter vurderer man ryddejobben; noen vil dra til et punkt og gjøre seg helt ferdig ved første besøk, mens noen vil dra til punktet og rydde noe, men dra til punktet en gang til for å kutte eventuelle festebolter. Når ryddejobben for et punkt er ferdig så må arbeidet dokumenteres med etter-bilder. Dokumentasjonen gjøres på nettsiden https://fastmerker.kartverket.no/rydding/. Brukernavn og passord fås av Brede (mobil 91103648; kasserer@ringerike-o-lag.net).

Det er laget «ID-kort» som kan legges i bilen. Er det spørsmål vedrørende dugnaden så ring/send e-post til Brede (mobil 91103648; trigpunktdugnaden@ringerike-o-lag.net).

Lykke til med dugnaden.

Under finner du dokumenter som beskriver mer om dugnaden, hva og hvordan vi skal fjerne trig-punktene og en enkel sjekkliste.

DOKUMENTBIBLIOTEK

Fastmerke - Sætrang
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com