UsynligO – O-løp uten poster (langtur og Påskeløp)

 O-løp uten poster i skogen høres kanskje kedelig ut?

Med app’en usynligO på telefonen (som du må ha med på løpeturen) blir det ikke kedelig. App’en registrerer hvor du befinner deg, mens du løper og den «stempler» for deg, når du er på riktig sted i skogen.

Du kan dermed lage dine egne treningsløyper uten at noen må i skogen for å henge ut poster. Kristine har laget en brukerveiledning, som beskriver hvordan du kan bruke PurplePen til å lage løyper, som kan brukes i UsynligO. Du finner veiledningen her -> Legge ut løyper på Usynlig-o fra PurplePen-2

NOF har lagt ut en artikkel på sin hjemmeside, som beskriver mer om hva UsynligO er, og her finner du hjemmesiden for UsynligO med mer info om appen og kart med forskjellige løyper du kan skrive ut.

HUSK at reglene for smittevern og begrensning av spredning også gjelder for UsynligO, så det må ikke brukes til organisert trening/konkurranse. Se mer på lenken her -> COVID19.

Jeg har laget en treningsløype på 10,2 km på Eggemoen. Løypa går stort sett i flatt terreng og er lettløpt.

For å bruke opplegget, går du inn på lenken til treningsløypen, og skriver ut kartet (du kan også skrive ut fra app’en).
Papirformatet er ca A3,5, så kartet blir litt forminsket, når du printer i A4, men løypa er ikke vanskeligere enn at det går greit med et litt forminsket kart.

Installer så app’en UsynligO på din mobiltelefon fra lenkene under og opprett en bruker.

Kjør til Eggemoen og parker der 5 og 10 km løypen starter.
Så starter du app’en UsynligO og logger inn.
Velg så løypen du ønsker å løpe (den på Eggemoen).
Velg start, og løpet er i gang.
Nå finner du vei i terrenget, som du pleier på et vanlig o-løp.
Når du kommer til postplasseringen, så er det ingen post i terrenget, men app’en registrerer at du er på riktig plass, og «stempler» for deg.

Det er selvfølgelig også mulig å henge ut poster i terrenget, så det blir som et riktig o-løp med elektronisk stempling i app’en underveis.

Det kommer stadige oppdateringer til app’en, og  den seneste kom fredag, så du kan «hoppe» over en post underveis. Det er jo smart, hvis du ikke finner posten, eller ønsker å kutte underveis.

I området vårt er det flere løyper. Bl.a. på Vik, i Hovsmarka, ved Blåbærskogen (Ringerike Folkehøyskole), fire på Eggemoen og en på Moesmoen. Flere løyper kommer til etterhvert.

Du finner alle løypene i UsynligO-appen på din telefon.

Det er lagt ut tre løyper på Eggemoen under navnet «ROL Påskeløp 2020 – 1. etappe«, for å unngå navnesammenfall med ROL-Karusellen.
Oppdaterte lenker finner du herunder.
ROL Påskeløp 2020 – 1. etappe – Kort (3,3 km)
ROL Påskeløp 2020 – 1. etappe – Mellom (4,3 km)
ROL Påskeløp 2020 – 1. etappe – Lang (5,9 km)

ERFARING MED APP’EN USYNLIGO
Mikkel og jeg løp en litt annen utgave av langløypa på Eggemoen lørdag.
App’en på min telefon krasjet underveis, og jeg hadde problemer med å komme på nett igjen før vi hadde løpt en kilometer. Hvorfor app’en krasjet vet jeg ikke. App’en fortsatte fra min posisjon, da jeg kom på nett igjen, og registrerte dermed ikke postene som vi hadde tatt, mens app’en ikke kjørte. Hadde jeg kommet på nett igjen med en gang, så hadde det fungert som det skulle.

Jeg opplevde også at GPS’en på min tlf. var litt unøyaktig, så et par ganger, måtte jeg leite litt for å finne posten, før den ble registrert. Jeg justerte i app’en, så jeg kunne være 35 m unna posten, for at den ble registrert, og det hjalp noe.
Jeg «jukset» også noen ganger og fikk app’en til å vise meg avstand eller retning til posten. På resultatlisten ser man hvor mange ganger jeg har «jukset»!

Mikkel sin telefon er nyere enn min, og GPS’en var mer nøyaktig, så han gikk stort sett «rett» i alle postene.

Hver gang vi kom til en post hørte vi en liten melodi, og da Mikkel kom i mål fikk han en flott fanfare.
Jeg fikk ikke godkjent min tid, og ble dermed diskvalifisert 🙂
På resultatlisten kan man se strekktider mellom postene, og hvilken plassering man har på strekket, hvis det er flere som har løpt.

Mikkel hadde telefonen i lomma under hele løpet. Han trykket bare på en knapp i app’en, da han skulle starte, og da hørte vi den velkjente pipe-lyden.

Under vises bilder fra app’en, som jeg tok underveis.

UsynligO – Vanlig skjermbilde

UsynligO – Avstand til neste post

UsynligO – Justere nøyaktighet

UsynligO – Resultat underveis

UsynligO – Resultatliste – Fullført løper

UsynligO – Resultatliste Disket løper

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com