Kristian i aksjon

Dugnaden med rydding av trig-punkt i Ringerike har startet

Ringerike O-lag har inngått avtale med Kartverket om å rydde gamle trig-punkt i Ringerike kommune. Nå er dugnaden i gang og de første punktene er ryddet og registrert, og blitt grønne på kartoversikten (https://fastmerker.kartverket.no/#9/60.3638/10.0985). Tilbakemelding fra flere er at dette er interessant og nyttig; interessant fordi man kommer til områder man ikke har vært i før og blir bedre kjent på Ringerike; nyttig fordi det er bra for turfolk som ikke lenger ser nedfalte råtne tre-signaler og fastebolter som ikke er bra for mennesker og dyr.

Vi håper flest mulig vil være med på en morsom og annerledes dugnad. Mange eller få, alle monner drar, 700,- pr punkt.

Kommunen er delt inn i områder med 5-10 punkter. Alle kan komme med ønske om å ta et spesielt område, eller deler av et område. Passer det å ta en punkt i et området som ikke er ditt må det avklares med «eieren» av området. Det er også mulig å ta enkeltpunkt rundt Hønefoss ved å sende melding til Brede med punktnummer. Punktnummeret finner dere her : https://fastmerker.kartverket.no/

Vi får nøkkel til noen av skogsbilveiene som er fysisk stengt med bom. Man kan derfor lettere komme til områder man ellers ikke ville reist til. Ellers er det selvfølgelig anbefalt å bruke sykkel (manuell eller elektrisk) på skogsbilveier.

De fleste signalene har falt ned. Den vanligste jobben blir da:
– Ta før-bilde
– Sjekk at alle festebolter er borte, som regel må det kappes bort 1-2-3 eller 4 bolter med flatjern.
– Målebolten (senterbolten) skal stå
– Ta ut alle spiker
– Rydd materialene i en haug og la de ligge
– Ta etter-bilde
– Ta med alt av jern hjem

Line er i ferd med å sage av et flattjern i skogsområde nær Hallingby

Du trenger baufil, flatfil (file av skarpe kanter kappingen av flatjern) og hammer

Det er laget «ID-kort» som kan legges i bilen. Er det spørsmål vedrørende dugnaden så ring/send e-post til Brede (mobil 91103648; kasserer@ringerike-o-lag.net).

Vi vil gi jevnlig informasjon om framdrift og erfaringer her på nettsiden og Facebook. Vi holder på inntil snøen gjør ryddingen vanskelig og fortsetter til våren.

Lykke til med dugnaden.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com