Trig-punkter

På denne siden finner du informasjon om dugnaden med rydding av trig-punkter i Ringerike 2021-2022.

Ringerike O-lag har inngått avtale med Kartverket om å rydde gamle trig-punkt i Ringerike kommune. Nå er dugnaden i gang og de første punktene er ryddet og registrert, og blitt grønne på kartoversikten for Ringerike – Se https://fastmerker.kartverket.no/#9/60.3638/10.0985.
Tilbakemelding fra flere av ROL sine medlemmer, er at dette er interessant og nyttig; interessant fordi man kommer til områder man ikke har vært i før og blir bedre kjent på Ringerike; nyttig fordi det er bra for turfolk som ikke lenger ser nedfalte råtne tre-signaler og fastebolter som ikke er bra for mennesker og dyr.

Vi håper flest mulig vil være med på en morsom og annerledes dugnad. Mange eller få, alle monner drar, 700,- pr punkt.

Kommunen er delt inn i områder med 5-10 punkter. Alle kan komme med ønske om å ta et spesielt område, eller deler av et område. Passer det å ta en punkt i et området som ikke er ditt må det avklares med «eieren» av området. Det er også mulig å ta enkeltpunkt rundt Hønefoss ved å sende melding til Brede med punktnummer. Punktnummeret finner du her : https://fastmerker.kartverket.no/

Vi får nøkkel til noen av skogsbilveiene som er fysisk stengt med bom. Man kan derfor lettere komme til områder man ellers ikke ville reist til. Ellers er det selvfølgelig anbefalt å bruke sykkel (manuell eller elektrisk) på skogsbilveier.

De fleste signalene har falt ned. Den vanligste jobben blir da:
– Ta før-bilde
– Sjekk at alle festebolter er borte, som regel må det kappes bort 1-2-3 eller 4 bolter med flatjern.
– Målebolten (senterbolten) skal stå
– Ta ut alle spiker
– Rydd materialene i en haug og la de ligge
– Ta etter-bilde
– Ta med alt av jern hjem

Når du skal ut på «jobb», så trenger du bl.a. baufil, flatfil (file av skarpe kanter kappingen av flatjern) og hammer.

Det er noen som sier at de vil ta dugnaden som en helg/søndags-tur. Det er også noen som tenker på å slå seg sammen, dra til et utgangspunkt, spre seg til 3-4 punkter og møtes igjen etter en time eller to avhengig av hvor langt det er til punktene og hvor mye jobb det er på punktene. I disse pandemi-tider er det viktig at vi tar igjen det sosiale.

Mange vil nok også dra alene, men det er viktig å tenke sikkerhet så gi beskjed om hvor dere drar. Sikkerhet er også viktig når man rydder punktet.

Den enkelte får legge opp strategien for sitt arbeid. Når man kommer til et punkt så tar man bilder av før-situasjonen; deretter vurderer man ryddejobben; noen vil dra til et punkt og gjøre seg helt ferdig ved første besøk, mens noen vil dra til punktet og rydde noe, men dra til punktet en gang til for å kutte eventuelle festebolter. Når ryddejobben for et punkt er ferdig så må arbeidet dokumenteres med etter-bilder. Dokumentasjonen gjøres på nettsiden https://fastmerker.kartverket.no/rydding/.
Brukernavn og passord fås hos Brede!

Det er laget «ID-kort» som kan legges i bilen. Du får ID-kort og svar alle spørsmål vedr. dugnaden hos Brede.

Kontakt Brede på mobil 91103648 eller e-post kasserer@ringerike-o-lag.net.

Under finner du dokumenter som beskriver mer om dugnaden, hva og hvordan vi skal fjerne trig-punktene og en enkel sjekkliste.

DOKUMENTBIBLIOTEK

Fastmerke - Sætrang
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com