Images

KÅRE STRANDE TIL MINNE

Kåre Strande døde tirsdag 27.oktober, 98 år gammel.  Han vil bli husket som en del av stammen i Ringerike o-lag, både i den aktive flokken og som en del av det administrative limet i klubben.  Kåre var født og oppvokst på Ringerike og flyttet tilbake hit da han ble pensjonist.  Han konkurrerte for ROL helt til han var over nitti år, og beholdt konkurranseinstinktet hele veien.  På samlingsplass var det inspirerende å høre Kåre diskutere eget løp med andre deltakere, og hvordan han ergret seg over o-tekniske feil eller gledet seg over fin gjennomføring.  Gleden med sporten delte Kåre med oss andre i ROL og han bidro med sin kunnskap ved å inneha flere verv, også som leder i klubben i to perioder.

Kåre var en skogens mann, både i sin yrkeskarriere og som et menneske av hel ved.  Vi kunne alltid stole på Kåre.  Han nøt stor respekt i O-Norge og vi var stolte av å tilhøre samme klubb som han.  Vi minnes alt godt samhold og hedrer en ekte o-løper.

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail

JOENSUU-JUKOLA 2017

Ringerike o-lag stiller med tre lag i verdens største orienteringsstafett lørdag 17.juni.  På Venla-laget løper (fra høyre på bildet): Kirsti Kringhaug, Ragnhild E. Hultgreen, Live Ytrehus og Sissel Skovly.  På Jukolalagene løper,  Ringerike 1: Lars Fjeldstad, Kristian Kihle, Per Gunnar Dahl, Leif Roger Hultgreen,Geir Sverre Svingheim, Knut Olav Sunde og Frode Løset, og Ringerike 2:   Lars-Inge Arnevik, Juha Viena, Stig Melling, Brede Høibak Gundersen, Torbjørn Nørbech, Per Erik Opseth og Geir Nilsen.  Mer enn 16.000 løpere fordelt på 1300 damelag og 1600 herrelag skal ut i skogene rundt Eno/Joensuu, om lag 17 mil øst for Kuopio i Nord-Finland.  Damestafetten /Venlakavlen starter kl.14.00 mens herrestafetten/Jukolakavlen starter kl.23.00.  Våre lag er henholdsvis nummer 305, 285 og 1174.  Følg dem på www.jukola.com.

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail

Ringerikskarusell på Kleivstua..

Torsdag 1.juni er det klart for Ringerikskarusell på Kleivstua. I skikkelig Krokskogsterreng. De to lengste løypene stifter bekjentskap med det flotte o-terrenget sørøst for Kleivstua. Her blir det både myrløping og veivalgsorientering.
De korteste løypene i området sør for Kleivstua.

Været ser også ut til å bli bra og myrene er ganske tørre… Med andre ord. Ingen vits i å sitte hjemme i sofaen.

kleiva

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail

Skiorientering, trening og klubbturer over jul!

Sander ut på fellesstart i Tiomila Falun 2016.
Sander ut på fellesstart i Tiomila Falun 2016.

Vi i treningsutvalget ønsker alle Rol-inger en riktig god jul og et godt nytt år. Det er lurt å holde formen ved like i julehelga, så prøv gjerne løypa til Helge på Mosmoen. Om du ikke er så heldig å finne snøen til fjells, ser det ut til at jula blir skauløping istedenfor skigåing.

Nedenfor kan du lese litt om ting som skjer over nyttår – både innen skiorientering og løp utover våren og sommeren.

Vintertrening starter opp 10.januar fra Ullerål

Følg med på hjemmesida. Løpetrening starter opp fra Ullerål skole tirsdag 10.januar kl.18.30!

 

 Prøv skiorientering i vinter!

 Delta på ski-o-helg på Skeikampen 21-22.januar og i Drammensmarka 27-28. januar

Det er ingen grunn til å ikke orientere på vinteren! – skiorientering er et god alternativ. Denne vinteren er det Ski-O-helg i Drammensmarka 28. og 29. januar 2017 med innlagt Hovedløp, NM mellomdistanse og publikumsløp. Arrangører er Asker Skiklubb og Lierbygda O-lag. Her er det muligheter for å prøve seg på dette vinteralternativet i egen krets! Ringerike o-lag har kjøpt inn 4 nye ski-o-stativer som medlemmene kan låne – ta kontakt med Anne Guro (mobil 909 67576).

Helgen før, 21. og 22. januar 2017,  inviterer Nordmarka Ski-O til «fartsfylt ski-o-fest i vintereldoradoet på Skeikampen». Her håper vi også se noen ROL-jakker i aksjon.»

 

Bli med til Jysk 10.-12.mars!

Tradisjonen tro har Kristian tatt initativ til en ny Danmarks-tur i mars. Vi har bestilt 20 plasser i Blokkhus og ferjeplass Larvik-Hirtshals retur 10-12.mars. Overnattingen blir bare 500 m unna løpene. Det er trening og nattorientering fredag og løp lørdag og søndag. Ytterligere info følger over jul.

 

Norwegian Spring i april…

Vi har bestilt hotellplasser til 50 stk. på Sarpsborg Quality Hotel i april i forbindelse med Vårspretten og Solrenningen. Ytterligere info med påmelding følger over nyttår.

 

O-Ringen går nær grensa i 2017

Det ryktes at mange ROL-inger vil samle seg om deltakelse på O-ringen sommeren 2017. O-Ringen går denne gangen i Arvika, Värmland – kun 14 mil fra Oslo. Vi håper at flere vil melde seg på og at vi kan bli en stor gjeng fra Ringerike o-lag på O-Ringen til sommeren! Vi kommer til å basere oss på o-campen for overnatting. For mer info om løpene sjekk – http://www.oringen.se.

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail

NightHawk 2017 til Ringerike

 

NightHawk 2016 er nettopp avviklet i Lillomarka. Neste års NightHawk er lagt til Ringerike helga 4. – 6. august.  Ringerike O-lag blir medarrangør med IL Tyrving og vi vil også få hjelp fra Fossekallen IL.        Det blir mer informasjon i september etter styremøte i ROL og møte i hovekomiteen for NightHawk.  Vi håper de fleste fra  ROL gleder seg til å bidra til at dette blir et stort og flott arrangement på Ringerike.

Mer info kommer på  NightHawkLogo_01 http://www.nighthawk.no/2017

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail

Hovedløpet på Konnerud

 

Så er Hovedløpet gjennomført! Det var SÆRRIØST MORO at vi var så mange fra Ringerike o-lag denne gangen: – Sverre, Oskar, Tuva, Ida, Anders, Sigurd, Even og Jørgen.

Helgen ble innledet med sprint på ett dyvått Konnerud. Etter at starten ble utsatt en time pga styrtregn, kom vi endelig kom i gang. Tuva stod for Ringerike o-lags best prestasjon med en flott 15. plass.

Tuva-Ida

På langdistansen ble det heldigvis bedre vær, og samlingsplass var på idylliske Skiold-hytta – samme sted som KM var i 2012. Her fikk ungdommene prøvd seg i krevende løyper, og sikker orientering var nøkkelen til et godt resultat. Av våre ungdommer var det Oskar som fikset dette best, og løp inn til en sterk 15. plass i sitt siste Hovedløp i H16. Ellers fulgte Tuva og Ida opp med solide løp i D15, og kom inn til hhv 20. og 25. plass.

Nå er O-landsleieren i gang! Kjersti er med som en av lederne fra Buskerud o-krets. Nå Ringerike o-lag sine 14-16 åringer i gang med aktiviteter på tvers av kretsene, treninger og konkurranser, før leiren avsluttes med kretsstafett på onsdag. Kos dere videre!

 

facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com